Merkezi Uydu Sistemi Kablo Bağlantısı Nasıl Yapılır?

RİVA ELEKTRİK VE ELEKTRONİK 0544 258 09 25
Multiswitch çıkışına takılan anten kablosu, daire içine anten prizine yada direk olarak uydu alıcısı/televizyon anten girişine bağlanır. Kablo bağlantısı F Konnekör ile yapılmalıdır. Uydu Priz içi bağlarken aşağıda anlattığımız gibi kısa devre olmamasına dikkat edilmelidir. uydu ustası
Anten Kablosuna Ek Yapılır mı?
Anten kablosuna ek yapılacaksa F Konnekör ve F Ara ile yapılmalıdır. Böylece kabloda sinyal kaybı en aza düşürülür. Anten kablolarını birbirine dolama ile ek yapmanızı tavsiye etmiyoruz. uydu kurulum uyducu
Merkezi Uydu Sistemi Kablo Kısa Devre, LNB Aşırı Yüklendi!
Merkezi uydu sisteminde veya bireysel olarak kullanılan uydu sisteminde “LNB Aşırı Yüklendi. Lütfen Cihazı Kapatın!” gibi uyarı alıyorsanız bu sorunu acil olarak düzeltmek yada cihazın elektriğini kesmek gerekir. Aksi taktirde uydu alıcısı yada televizyon zarar görebilir.
Anten kablosu ucundaki F konektör sökülerek bağlantı kontrol edilir. Anten kablosu RG6 Koaksiyel Kablo iki iletken kısımdan oluşmaktadır. Kablo içinde bakır kısım ve şase için saçaklı olarak tabir ettiğimiz ince kılcal teller.. Bakır kısım ile saçaklı teller birbirine temas ederse, “LNB aşırı yüklendi” hatası alırız yada sinyal alamayız. Bu iki iletken kısmı ayırdıktan sonra F konektör takılır ve sorunun düzeldiği görülür. uydu ustası.
Çanak anten kurulumunun yapılması
- Yer tespiti yapıldıktan sonra Çanak Anten kurulumuna geçebiliriz. Burada herzaman birinci derecede önemli olan husus insan sağlığıdır. Dolayısı ile çalışma güvenliğinin eksiksiz olarak alınması gerekmektedir. Çalışılan konuma göre doğru ekipmanlar ( güvenlik halatı, eldiven vb.) kullanılmalıdır.
- Pusula yardımıyla yaklaşık olarak uydu yönünü tespit etmiştik, yukarıdaki ayrıntılara göre anten ayağımızın montajı ile başlayabiliriz.
- Çanak Anten ayağı çelik dübeller aracılığıyla zemine tutturulur. Montaj yapılan yer çatı ise izolasyona dikkat edilmelidir.
- Kurulum yapılan yer çok rüzgar alıyorsa ve çelik dübellerin bu yükü kaldıramayacağı hesaplanmışsa, ayağın üzerine beton dökülebilir ya da çelik halatlarla anten ayağı 4 farklı noktaya daha sabitlenebilir. Bu sayaede anten salınımı mimimuma indirilmiş olur.
- Anten ayağından sonra, anten gövde aparatı anten ayağının üzerine yerleştirilir. 1.2m ve daha küçük antenlerde Çanak anten reflektörüyle birlikte anten ayağı üzerinde döndürülebilir ancak daha büyük uydu anten çaplarında bunun ayar vidasıyla ya da az-el motorlarıyla ayarlnmalıdır. Bu nedenle Çanak Anten gövde aparatı yerleştirilirken anten reflektörünün uydu yönüne bakacak şekilde uygulanması doğru olacaktır.
- Uydu anten çapına göre reflektör 1, 2, 4 yada daha fazla parçadan oluşabilir. Kurulum yönergelerine göre reflektör anten ayağı üzerine oturtulur.
- Anten kolları , LNB, BUC, RFT, FPS vb. dış birim elemanları uydu anteni üzerine yerleştirilir. Kablo bağlantıları yapılır.
- Uydu ayarı için spectrum analyzer, uydu bulucu cihazlar kullanılabilir.
- İstenen uyduya ait frekans ve sembol rate değerleri girilerek, Azimuth ve Elevation açıları değiştirilerek en güçlü sinyal yakalanmaya çalışılır.
- Çanak anten ayarında sistematik bir yol izlenmelidir. Çalışılacak olan uyduya göre bulunduğumuz lokasyonun Azimuth, Elevation ve Polarizasyon değerlerini bilmemiz gerekir.
