Kayseri Uydu Çanak Anten Servisi 0544 258 09 25

Uydu Anten Ayarlaması Uydu yayınlarının izlenebilmesi için alış anteni, LNB ve uydu alıcı cihazlar (receiver) kullanılmaktadır. Yayınların sorunsuz izlenebilmesi ancak alış anteninin uyduya tam olarak odaklanması ile mümkün olabilir. Bu nedenle anten kurulumu mutlaka yeterli teknik bilgi ve donanıma sahip profesyonel servislere yaptırılmalıdır. Burada herhangi bir ekipman kullanmadan var olan uydu anteninin ayarının nasıl kontrol edilebileceği ve düzeltilebileceği açıklanacaktır. Alış anteni, azimuth (sağ-sol) veya elevasyon (yukarı-aşağı) doğrultularında hareket ettirilerek anten ayarı yapılır. ​ Alış anteninin ayarını yaparken uyduda bulunan zayıf bir yayın sinyalinin seviyesi dikkate alınır. Kumandanın info tuşuna basılarak kanalın sinyal seviyesi takip edilir. Belirtilen doğrultulardan birinde yapılan hareket sonucunda, o doğrultudaki en yüksek sinyal seviyesi bulunarak anten için ilgili doğrultudaki en uygun nokta belirlenir. Aynı işlem diğer doğrultu için de yapılarak, yine en yüksek seviye ve ilgili doğrultudaki en uygun nokta bulunur. Böylece alış anteni uyduya düzgünce yönlendirmiş olur. Bu ayarlamalar sırasında, her bir doğrultu için, anteni sabitlemek amacıyla kullanılan vidaların gevşetilmesi ve ayar sona erdiğinde elde edilen güçlü sinyal kaybedilmeden dikkatli bir biçimde sıkılması gerekmektedir

Günümüzün neredeyse çoğu zamanı televizyon başında geçebiliyor. Bazı günler önemli diziler bazı günler de önemli maçlar olabiliyor. Böyle durumlarda en can sıkıcı durumlardan biri istediğimiz kanalın o an çekmemesidir. “Sinyal yok” hatası ile karşılaşmaktır. Bu durumda hemen uydu ayarlama işlemleri yapılması gerekir. O kanalın uydu frekans ayarları bulunarak sorun giderilir. Bu sorunla uğraşmak zorunda kalmak istemiyorsanız yeni uydu frekans ayarlarını girmeniz gerekecek. Turksat yeni uydu frekans ayarları nasıl yapılır? İşte sorunun yanıtı…

Yeni bir televizyon aldığımızda ya da uydu frekans ayarları güncellemek zorunda kaldığımızda ilk iş uydu ayarlarını yapmak oluyor. Uydu ayarlarını belirli adımları yerine getirirseniz sizde evde rahatlıkla yapabilirsiniz. Her televizyon markasının farklı uydu ayar bölümü olsa da Türksat tarafından verilen uydu frekans bilgileri aynıdır. Sadece televizyonunuzdan uydu ayarları ekranını bulmanız yeterli olacaktır. Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcılarında ise yeni frekanslar otomatik olarak güncellendiği için bu kullanıcıların bir işlem yapmasına gerek kalmayacaktır. Türksat yeni uydu frekans ayarları nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını adım adım açıklayalım…

UYDU FREKANS AYARLARI

Türksat uydu frekansı ayarı için aşağıdaki işlemleri adım adım yapmanız gerekmektedir. Uydu frekansları nasıl girilir diyorsanız, bu adımları uygulayın:

  • Uydu alıcınızı açın. “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsüne ulaşın.
  • “Tek Kanal Arama” alt menüsüne gelin.
  • “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girin.
  • “Şebeke Arama” (Network Search) açık olarak seçin.

Bu işlemi yaparsanız otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenecektir. Eğer otomatik ekleme sırasında bazı kanallarda sıkıntı yaşanırsa manuel olarak eklemeniz gerekecektir.

Türksat uydu boylamı kaç?

Türkiye ve Batı kapsama alanı için 12380 V SR:27500 Türkiye ve Doğu kapsama alanı için 12423 H SR:30000

4A UYDU KANAL FREKANSLARI

Türksat Frekans Listesi | Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş.

Kanal Frekans Polarizasyon Kapsama SR FEC V-PID A-PID Uydu

24 HD 12310 V – Dikey Batı 15000 3/4 5055 5155 T4A

24 KITCHEN HD 12457 H – Yatay Doğu 15000 3/4 2959 3059 T4A

24 TV 12298 V – Dikey Batı 4800 5/6 3100 3200 T4A

360 HD 12310 V – Dikey Batı 15000 3/4 5056 5156 T4A

360 TV 12298 V – Dikey Batı 4800 5/6 3101 3201 T4A

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı Yardım
Merhaba, Kıymetli müşterimiz kısa sürede iletişim sağlanıcaktır.